Advertentie bron

Wat is het nut en waarom hebben we stuurbekrachtiging nodig?

Geplaatst op

Stuurbekrachtiging is een handig hulpmiddel die het besturen van een auto een stuk makkelijker maakt. Desondanks is stuurbekrachtiging niet verplicht. Toch zit het op iedere moderne auto en is het niet meer weg te denken in auto’s op de Nederlandse wegen. Waarom heeft het zoveel voordelen om stuurbekrachtiging in je auto te hebben?

Snellere reactie bij stuurbewegingen

Aangezien het aantal voertuigen op de weg met de dag toeneemt, wordt het automatisch steeds drukker op de weg. Het gevolg hiervan is dat er ook een grotere kans op ongelukken ontstaat. De stuurbekrachtiging in je auto zorgt ervoor dat je sneller kunt reageren op onverwachte manoeuvres van andere weggebruikers. Dus om dit gevaar te vermijden en om snelle bochten te kunnen nemen die nodig zijn door de omstandigheden op de weg, is een snelle reactie van je stuur nodig om de veiligheid te waarborgen.

Stuurinspanning zonder stuurbekrachtiging

Bij oude auto’s zonder stuurbekrachtiging is het sturen veel zwaarder, wat vermoeidheid bij de bestuurder blijkt te veroorzaken tijdens een lange rit. Daarom moet een auto worden uitgerust met een stuurbekrachtigingssysteem, zodat de stuurkracht die nodig is om de voorwielen te sturen, kan worden verminderd.

Automatisch terugdraaien na bocht

Na het nemen van een bocht zorgt de stuurbekrachtiging dat het stuurwiel automatisch terugkeert naar de oorspronkelijke positie, die op zijn beurt het rijdende voertuig automatisch recht zet. Een voertuig dat met een stuurbekrachtigingssysteem is uitgerust, biedt een betere terugkeermogelijkheid naar de juiste stuurrichting.

Is het gevaarlijk om zonder stuurbekrachtiging te rijden?

Het is niet gevaarlijk om zonder stuurbekrachtiging te rijden. Wat een stuurbekrachtiging wel doet, is dat het de inspanning vermindert die nodig is om het stuurwiel van het voertuig te draaien om van richting te veranderen. Het gebrek aan stuurbekrachtiging maakt dit proces omslachtig, vooral bij lage snelheden, wat resulteert in vermoeidheid van de bestuurder. De benodigde inspanning neemt ook toe met een toename van het gewicht van het voertuig.

Gerelateerde berichten

Alles wat je over online marketing en Google Adwords wil weten

Ben je ondernemer en zou jij je bedrijf graag bekendmaken bij het grote publiek? Er gaat niets boven een constante stroom aan klanten en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden