Advertentie bron

Waarom kun je het beste reizen met de fiets?

Geplaatst op

We wisten allemaal al dat fietsen erg gezond is. Maar waarom is fietsen zo gezond? Het is goed voor de spieren en helpt tegen verschillende ziektes en lichamelijke ongemakken. In deze blog vertellen we waarom fietsen goed voor je is. 

Voorkom ziektes met fietsen

Met damesfietsen verklein je de kans op ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft fietsen een positief effect op je bloed. Door te fietsen verander je de samenstelling van je bloed en door de bewegingen van het fietsen verhoog je jouw hartslag, hierdoor gaat het sneller stromen. Ook worden de bloedvaten flexibeler en sterker en slibben ze minder snel dicht.

Fietsen helpt je te ontspannen

Wanneer je aan het fietsen bent is het mogelijk om even aan iets anders te denken. Zo’n ritje op de fiets ontspant de geest. Dit heeft natuurlijk effect op je hele lichaam: je lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd. Doordat je tijdens het fietsen bepaalde stofjes aanmaakt, zoals endorfine en serotonine, helpt dit enorm tegen stressklachten. De genoemde stofjes geven je een geluksgevoel.

Helpt tegen overgewicht

Fietsen is een hele goede manier om wat extra kilo’s kwijt te raken. Met tien minuten fietsen verbrand je namelijk ongeveer 97 calorieën. Fietsen is een low impact training, die de gewrichten niet belast. Je maakt soepele en gelijkmatige bewegingen. Wanneer je wat zwaarder bent, is fietsen zeker een goede manier om wat af te vallen. Doordat je op een zadel zit, worden gewrichten zoals de knieën en enkels niet belast. 

Beter slapen

Uit onderzoek blijkt dat je door te fietsen beter in slaap kunt komen. Wanneer je slechts 30 minuten per dag trapt, val je al sneller in slaap. Het is zelfs zo dat je een uur langer doorslaapt! Doordat je buiten bent en hierdoor meer daglicht opneemt, ben je beter in staat om je natuurlijke slaapritme terug te vinden. 

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden