Reclame via Google Adwords

Begin met Google Adwords door allereerst een account aan te maken. Voer hiervoor deze 7 stappen uit voor een goedlopende campagne.

Stap 1: Aanmelden bij Google Adwords

Maak een account op myaccount.google.com. Heb je al een Google account (bijvoorbeeld voor het gebruik van Google Analytics)? gebruik dan je bestaande inlog en gebruikersnaam. Ga vervolgens naar Adwords.google.com en klik op ‘start nu’.

Stap 2: Bepaal het te besteden budget

Het is belangrijk dat je van te voren nadenkt over het budget wat je in Google Adwords wil investeren. Dit budget kun je later verdelen over de meest aantrekkelijke zoekwoorden / zoektermen waarmee je gevonden wilt worden.

Stap 4: Doelgroepen bepalen

Waar wil diensten leveren, is dit in een straal van 20 kilometer of in heel Nederland? Je kunt in Google nauwkeurig bepalen waar jouw producten of diensten gevonden worden.

Stap 5: Zoeknetwerk en display netwerk

Kies waar je wilt adverteren. Met het display netwerk kun je mensen bereiken op websites waar Google ads vertoont worden. Dit zijn bijvoorbeeld nieuws websites, fora en blogsites.

Stap 6: Richt campagnes in

Het inrichten van campagnes doe je altijd op maat voor een website. De teksten bepaal je op basis van je diensten op de website.

Stap 7: Optimaliseer je campagnes

Het belangrijkste is dat je investering ook conversies opleveren. Wijzig daarom de campagnes die niets opleveren en kijk ook kritisch naar je eigen website. Voeg actieknoppen toe waar dit nodig is.