Advertentie bron

Linkbuilding, wat is dit precies?

Geplaatst op

Wanneer jij aan de online vindbaarheid van jouw website wilt beginnen, zal ieder SEO bureau jou adviseren om te starten met linkbuiling. Bij linkbuilding zorg je er vanaf een andere website verwezen wordt naar jouw website door middel van een link.

Hoe zijn links eruit?

Linkjes kunnen in verschillende manieren in een pagina verwerkt worden. Dit zal duidelijk worden wanneer je de verschillende soorten linkbuilding kent. De links zijn de gekleurde woorden in een tekst waar je op kunt klikken. Wanneer je dit doet wordt je doorverwezen naar een nieuwe pagina, jouw website dus!

Waarom moet je linkbuilden?

Zoals hiervoor omschreven creëer je verwijzingen naar jouw website vanaf externe websites. Zoekmachines zoals Google vinden jouw website belangrijker naarmate er vaker naar jou verwezen wordt. Vrij logisch ook wel, want hoe meer er over iemand gesproken wordt hoe nuttiger zijn informatie blijkt te zijn. Zo ziet Google het ook als het gaat om websites.

Welke soorten heb je?

Je hebt drie soorten linkbuilding; losse links, links in zinnen, links in tekst. De waarde van een link wordt hoger naarmate er meer context omheen staat. Waarom? Stel je wilt gevonden worden op de zoekterm “bloemist Rotterdam”. Vroeger kon je de hele website volgooien met deze term. Je scoorde ontzettend hoog, omdat deze term het meeste werd genoemd op jouw website. Stel je bent opzoek naar een bloemist in Rotterdam en je klikt dan op die website. Je komt dan op een website terecht zonder informatie, enkel een hele hoop woorden. Je hebt er dus helemaal niks aan. Google heeft hiervan geleerd en is in content gaan denken. Het is zelf zo dat jouw website wordt gestraft als jij het zoekwoord te vaak herhaald op jouw website.

Losse link

Deze vorm wordt veel toegepast bij het maken van linkruils. Websites hebben een speciale pagina genaamd “linkpartners”. Hierop staat enkel een lange lijst aan één zoekwoord met daarachter een link. Elke pagina heeft een linkwaarde. Stel de linkwaarde is 20 en er staan 40 linkjes op die pagina dan is de linkwaarde van jouw link bijna niets.

Link in zin

Ook deze links worden op de linkpartner pagina geplaats. Het voordeel van deze manier van linken is dat er een context omheen wordt gebouwd. De link krijgt zo meer betekenis.

 

Link is gastblog

Een link op deze manier verwerken is veruit de effectiefste manier. Er zitten namelijk twee voordelen aan die veel invloed hebben op de online vindbaarheid van jouw website. Ten eerste is de content rondom de link vele malen groter dan bij de andere twee opties. Ten tweede wordt er altijd een nieuwe pagina gemaakt per blog. Jij hoeft de linkwaarde van die pagina met niemand anders te delen. Alles gaat naar jou!

Gerelateerde berichten

Alles wat je over online marketing en Google Adwords wil weten

Ben je ondernemer en zou jij je bedrijf graag bekendmaken bij het grote publiek? Er gaat niets boven een constante stroom aan klanten en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden