Advertentie bron

Jouw gids voor online Marketing

Geplaatst op

Ben je klaar om een duik te nemen in de wereld van online marketing? Vandaag gaan we het hebben over een cruciaal concept dat elke marketeer zou moeten kennen: EAT. Google’s EAT (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) is van groot belang voor jouw succes in de online marketingwereld. Laten we eens kijken wat EAT inhoudt en hoe het van toepassing is op verschillende aspecten van online marketing.

Contentcreatie

Als het gaat om online marketing draait alles om waardevolle content. EAT speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van jouw content. Wanneer je hoogwaardige, relevante en betrouwbare content produceert, toon je jouw expertise, autoriteit en betrouwbaarheid aan zowel gebruikers als zoekmachines. Dit zorgt er vaak voor dat je hoger komt in de zoekresultaten van Google. Dit leidt ook vaak tot meer organisch verkeer naar jouw website.

Als je bijvoorbeeld een blog schrijft over gezonde voeding, dan wil je graag aantonen dat je expertise hebt op het terrein waar je over schrijft. Vergeet niet om je bronnen te vermelden en eventueel een biografie van de auteur toe te voegen om de autoriteit en betrouwbaarheid van jouw content te versterken.

Linkbuilding

Linkbuilding is een andere belangrijke pijler binnen online marketing. Door relevante en kwalitatieve links van andere betrouwbare websites te krijgen, vergroot je jouw online autoriteit en geloofwaardigheid. Dit heeft een positief effect op je ranking (of je in de top 10 zoekresultaten van Google staat) en dit kan helpen (wat het vaak doet) om meer verkeer naar jouw site te genereren. Stel dat je een e-commerce winkel hebt die schoenen verkoopt. Dan is waardevol als gerenommeerde modeblogs naar jouw website linken. Dit geeft aan Google het signaal dat jouw site betrouwbaar is en de moeite waard is om te vermelden, wat kan leiden tot een hogere rangschikking in de zoekresultaten. Dit is natuurlijk wel een flinke uitdaging, want die modeblogs willen ook alleen maar content plaatsen die moeite waard is, die de kwaliteit van hun site waarborgen. 

Sociale media gebruiken

Sociale media speelt ook een belangrijke rol in online marketing. Door actief te zijn op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn kun je jouw merk- / bedrijfsbekendheid vergroten en een betrokken community opbouwen. EAT is hierbij van belang omdat het de geloofwaardigheid van jouw merk beïnvloedt. Het is belangrijk jouw expertise en autoriteit te tonen via inspirerende posts, waardevolle tips en positieve interacties met volgers, zo vergroot je het vertrouwen in jouw merk. Ga dus zeker aan de slag met die tips die we hierboven genoemd hebben en bouw een sterke online aanwezigheid op met EAT in gedachten. Blijf waardevolle content produceren, scoor kwalitatieve links en wees actief op sociale media. Neem contact op met traffictoday.nl www.linkbuilding.nl en verkrijg een advies over hoe een geschikte linkbuildingstrategie binnen een bredere online marketing strategie in te zetten voor een betere vindbaarheid.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden