Het is helemaal niet moeilijk om start-up te beginnen. Het kan goedkoper dan je denkt. We geven je in deze blog tips, zodat je lekker aan de slag kunt. En daarbij nog geld kunt besparen ook. Veel plezier met lezen en maak er iets moois van!

Wat kun je allemaal doen om geld te besparen?

Veel ondernemers willen graag goed beginnen waardoor ze allebei op een abonnement. Afsluiten die ze niet nodig hebben. Die gaat helemaal geld in zitten. Eigenlijk hoeft het ook helemaal niet want je kunt online dingen bekijken die gratis zijn. Een aantal voorbeelden zijn vakliteratuur en inspirerende tijdschriften over aanverwante onderwerpen. Daarnaast is er ook wel eens wat teveel uitgegeven aan telefonie en internet. Dit kan allemaal veel goedkoper door zakelijke abonnement abonnementen en afspraken te maken met aanbieders. 

Bedrijfskosten besparen

Het is slim om kosten te besparen, dit kun je doen door bijvoorbeeld afspraken te maken met een vervoerder, dit is erg handig als je een webshop hebt en producten wilt verzenden naar je klanten. Het bedrag bij verzendkosten pakket onder de bestelling, moet voor je klanten natuurlijk niet te hoog zijn. Anders gaan ze naar een andere site. Maak zakelijke afspraken, voor een zakelijk tarief kun je goedkoper verzenden.

Werkt met ZZP’ers

Wanneer je net begint met een aantal collega’s/werknemers dan is het goed om met zzp’ers te beginnen. Je hoeft dan geen lasten af te dragen voor je personeel. Dit moeten ze dan allemaal zelf regelen. Dat is veel goedkoper. Het is slim om wel een jaarcontract in het vooruitzicht te stellen, zodat de loyaliteit van de medewerkers hoger ligt dan wanneer ze louter zzp’er zouden blijven. Tot zover de tips, blijf ons volgen en blogs lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Veel plezier en succes met je start-up.