E-mail marketing

E-mailmarketing is de zeer effectieve digitale marketingstrategie van het versturen van e-mails naar prospects en klanten. Effectieve marketing e-mails zetten prospects om in klanten en maken van eenmalige kopers loyale, enthousiaste fans.

E-mail is de beste manier van verkopen

Ondanks de opkomst van sociale media en spam-e-mail , blijft e-mail de meest effectieve manier om leads te verzamelen en ze om te zetten in klanten. Er zijn 3 hele belangrijke redenen om e-mails te versturen, dat zijn:

1. E-mail is het belangrijkste communicatiekanaal. Minstens 99% van de consumenten bekijkt hun e-mail dagelijks? Dit percentage ligt hoger dan bij ieder ander communicatiekanaal.

2. Je bent zelf de eigenaar van van je maillijst. Op elk social media platform kan je account (samen met al je fans en berichten) op elk moment, om welke reden dan ook, zonder voorafgaande kennisgeving worden geschorst of verwijderd. Je bent echter wel eigenaar van je eigen e-mail lijst. Niemand kan die leads van je afnemen.

3. E-mail’s converteren. Mensen die producten kopen die via e-mail op de markt worden gebracht, geven 138% meer uit dan mensen die geen e-mailaanbiedingen ontvangen. Als je jezelf afvraagt of social media nog beter converteert, denk er dan nog eens over na: de gemiddelde bestelwaarde van een e-mail is minstens drie keer hoger dan die van sociale media.